Shopping Cart

Свържете се с нас: support@greendermalab.bg

Безплатна доставка на поръчки над 50 лв

Алое вера – ролята на това растение в медицината

Листата на алое вера крият в себе си течно злато, което има толкова много ползи за здравето на хората. Човечеството го използват от хиляди години за омекотяване на кожата и като народно средство за лечение на много заболявания, включително запек и кожни проблеми. Началото на употреба на алое вера за медицински цели датира от времената на древен Египет. Днес алое вера се отглежда в тропически климат по целия свят. Ще ви запознаем с някои от полезните действия на това растение и начините, по които може да влезе в ежедневието ви не само под формата на лекарствен продукти.

  1. При проблемни венци

Различни проучвания показват, че гелът от алое вера помага на венците, точно колкото и пастата за зъби. Изследователите сравняват способността за борба с микробите на гел за зъби от алое вера с две популярни пасти за зъби. Те открили, че гелът е също толкова добър, а в някои случаи дори по-добър от търговските продукти при контролиране на устните бактерии, причиняващи кариеси и други проблеми. Важно е да уточним, че когато говорим за гел от алое вера се има предвид чистият гел, който може да откриете в сърцевината на растението, а не такъв с различни добавки в него.

  1. Има антиоксидантни действия

Антиоксидантите са важни за здравето поради редица причини. Натуралният гел от алое вера е надежден източник да си набавим такива. Антиоксидантите в гела са част от семейството на полифенолите. Те, заедно с някои други съединения в растението могат да помогнат за инхибиране на растежа на определени бактерии, които причиняват инфекции при хората. Ако приемате алое вера вътрешно, трябва да знаете, че има някои доказателства, че поглъщането на високи нива на това растение може да навреди на тялото ви, затова препоръчваме да се консултирате със специалист относно дозировката.

  1. При слънчеви изгаряния

Има редица изследвания, които показват, че лечебният гел на алое вера може да се използва при слънчеви изгаряния. За да подейства трябва да нанесете слой чист гел, извлечен от вътрешността на лист от алое вера върху изгорялата област. Необходимо е гелът да бъде 100% охладен, за да се засили успокояващият ефект. Ако имате слънчево изгаряне, нанасяйте алое вера няколко пъти на ден върху наранената зона. Ако имате тежко изгаряне, известно още като слънчево отравяне, посетете лекар, преди да приложите домашни лечения.

  1. Помага при борбата с акне

Алое вера е надежден източник, когато се използва заедно с традиционните лекарства против акне, а резултатите са обещаващи. Ако акнето ви е леко до умерено и сте търсили нежен