Shopping Cart

Свържете се с нас: support@greendermalab.bg

Безплатна доставка на поръчки над 50 лв

Как да се грижим за акнеичната кожа през лятото

 Лятото е любим сезон на всички ни – дълги дни на плажа, весели нощи с приятели и спомени, към които да се връщаме с усмивка. Сезонът обаче може да бъде проблем за хората, които страдат от акне. Независимо каква е причината за появата му, акнето не само влияе негативно на здравословното състояние на кожата ни, но и на самочувствието ни. Макар и много хора да мислят, че лятото е моментът, в който акнето ни се изчиства, всъщност това е точно обратното – кожата се омазнява повече и по-бързо, потта запушва порите, а употребата на неправилна козметика веднага дава своето отражение. След като вече знаем основните причина за появата на лятното акне, можем да ви дадем и цели 4 съвета, които ако прилагате, ще си осигурите бляскава и свежа кожа. Не забравяйте, че здравата кожа изисква ежедневна грижа и отдаденост.

  1. Почистващата козметика. Дали случайно в продуктите, които използвате за почистване има алкохол, добавени аромати или други съставки, в чийто произход не сте съвсем сигурни? Това със сигурност би могло да повлияе негативно на кожата, склонна към акне. Ако през зимата не ви пречи да използвате по-тежка козметика, то лятото е добре да се доверите на по-лека такава – например почистващите пяни са чудесен избор за топлия сезон. Топлината подпомага прекомерната работа на маслените жлези. Няма как да спрете този процес, но пък можете да контролирате излишното омазняване с правилната почистваща козметика. Използвайте почистваща пяна, като нежно я масажирате върху морко лице два пъти дневно. Ако усетите, че това не е достатъчно, може да добавите трети път, но в никакъв случай повече. Прекалено честото измиване на кожата може да доведе до разрушаване на защитната ѝ бариера, а това от своя страна ще предизвика сухота и дразнене. В края на всяко почистване не забравяйте да нанесете внимателно хидратиращ крем.
  2. Правилна диета. За да изглеждаме добре отвън, трябва да се погрижим за здравето си отвътре. Храната, която приемаме всеки ден има силно влияние върху състоянието на кожата ни. За да намалим шанса за лятно акне, препоръчваме да избягвате следните храни. Млечните продукти са един от основните двигатели на проблемите с кожата. Ако след чаша мляко или пица 4 сирена, усетите че акнето ви се увеличава, то опитайте да намалите всички млечни продукти в менюто си. Същото важи за захарта, като има проучвания, които доказват, че повишената употреба на сладки неща подпомага появата на акне. Може би fast food храната звучи като най-добрия вариант за обяд по време на лятната почивка, но всъщност може да повлияе зле на кожата ви. Вместо това заложете на пресни зеленчуци и плодове – така едновременно няма да усещате излишна тежест в стомаха си, ще можете да