Shopping Cart

Свържете се с нас: support@greendermalab.bg

Безплатна доставка на поръчки над 50 лв

Как да се отървем от гъбичките по краката?

Понякога сърби, може да пари, носи дискомфорт, възможно е да доведе до обелване на кожата и да я напука, а понякога дори да образува мехури. Гъбичките по краката не изглеждат като сериозен проблем на пръв поглед, но са изключително неприятни. За да знаете как да предотвратите това състояние, първо трябва да знаете как се появява и какво всъщност представлява.

Какво представляват гъбичките на краката?

Те са кожна инфекция, която е причинена от подобни на мухъл микроби. Те живеят в мъртвите клетки по кожата, косата и ноктите. Знаете ли, че на краката ви има повече от 80 вида гъбички – звучи много, нали? Спокойно, повечето не са вредни, но други могат да доведат до сериозно главоболие.

Микозата на стъпалата е най-често срещаният вид гъбички на краката, която получават около 25% от населението на земята.  Обикновено се появява между пръстите на краката, но може да се разпространи до стъпалата и ноктите на. Този тип гъбична инфекция е заразна, затова ако страдате от този проблем, докоснете крака си, а след това докоснете други части на тялото си, то инфекцията може да се разпространи и там. Като най-популярен вид гъбичка, днес ще отделим вниманието си на симптомите, за които трябва да следите и лечението, на което да се подложите в случай, че се появи и при вас.

Симптоми

  • Сърбеж и парене между пръстите на краката и ходилата;
  • Люспеста или напукана кожа между пръстите на краката;
  • Възпалена кожа, която може да изглежда червеникава, лилава или сивкава, в зависимост от цвета на кожата ви;
  • Поява на мехури и пустули върху проблемната зона;
  •  Суха, люспеста кожа в долната част на стъпалото, която се простира отстрани;
  • Удебеляване и ронене на нокътя, а в краен случай и отделянето му.

Микозата на стъпалата се появява, когато гъбичките започнат да растат по краката. Къде можете да се заразите?  При директен контакт със заразен човек или чрез докосване на повърхности, замърсени с гъбичките. Гъбичките процъфтяват в топла, влажна среда и може би не осъзнаваме колко често се намираме в такава при ежедневни ситуации. Може да я откриете в душове, по подовете на съблекалните и около плувните басейни – така, докато си мислите, че прекарвате хубав ден с тренировка, всъщност сте под сериозен риск. Може би се чудите дали има място,