Shopping Cart

Свържете се с нас: support@greendermalab.bg

Безплатна доставка на поръчки над 50 лв

Кои са билките, които може да откриеш през май

Пролетта е времето, в което трябва да обновим гардероба си, навиците си, менюто си. Да заложим на свежестта, която природата ни дарява след дългия период на студ. Първите пролетни билки вече красят поляните със своите цветове. Вярваме в силата на натуралните съставки, затова в редица наши формули ще откриете същите тези растения – те дават сила, енергия и помагат на човек да се възстанови по-бързо от всяка болка. Днес ще ви разкажем кои са най-популярните билки, които можете да откриете през месец май и с какво те са полезни за здравето ви.

Маточината е билка, която можете да отглеждате лесно в градината си или на балкона в апартамента. Хората, които живеят сред природата често я използват, за да привличат пчеличките, но иначе това растение може да се използва за различни цели, включително за облекчаване на стреса и за повишаване на енергията. При високо кръвно налягане, виене на свят и главоболие, народната медицина от векове използва тази билка, за да успокоява симптомите. Маслото от маточина е перфектният лек за всякакви видове бактериални, гъбични и екземни инфекции, благодарение на своите антисептичните свойства. Масажите с него облекчават различни артритни и ревматични болки.

Градинският чай е симфония от свежи аромати, които ще ви обгърнат с топлината на пролетта. Толкова разпознаваем и толкова полезен за нашето здраве, градинският чай има своето приложение във всяко домакинство. Той съдържа няколко противовъзпалителни и антиоксидантни съединения, на които се приписват много от неговите предимства. Проучванията сочат, че пиенето на 1 чаша чай от градински чай два пъти дневно повишава значително антиоксидантната защита на тялото. Растението съдържа и множество антибактериални агенти, които помагат в борбата с различни бактерии, които причиняват натрупване на плака и други орални проблеми. Градинският чай е богат на витамин К, магнезий, цинк, желязо и много други витамини и минерали.

Змийското мляко е многогодишно тревисто растение и може да го разпознаете по красивите му жълти цветове. Много хора го бъркат с обикновен плевел, но в това красиво растение се крият около 20 алкалоида, които са свързани предимно с хелидоновата киселина и соли на лимонената и ябълчната киселина. Приемът на тази билка подобрява обмяната на веществата, пречиства черния дроб и кръвта. Нужно ви е спокойствие? Алкалоидът хелидонин в змийското мляко има потискащо действие върху централната нервна система и ще ви накара да се почувствате по-добре за миг. Билката се използва за различни проблеми с храносмилателния тракт, включително стомашно разстройство, гастроентерит, синдром на раздразнените черва, запек и при загуба на апетит. Други приложения включват детоксикация, лечение на менструални спазми, кашлица и з