Shopping Cart

Свържете се с нас: support@greendermalab.bg

Безплатна доставка на поръчки над 50 лв

Красива кожа през есента? Мисия възможна!

Есен любима – богати цветове, обсипали дърветата, топли вкусотийки на масата и романтика, която със сигурност ни влияе. С преминаването към есента и времето навън се променя, а с него и начинът, по който кожата ни реагира на новите температури и атмосферни влияния. Най-често може да забележим изсушаване на кожата, неприятен сърбеж, зачервяване и дори специфично за сезона акне. Днес ще ви споделим тайната на красивата, и най-вече здрава, кожа на лицето през настъпващия студен сезон.

  1. Изберете хидратиращи почистващи продукти

Всяка вечерна рутина започва с измиване на лицето, нали така? Много от тези продукти действат изсушаващо на нашата кожа и макар това да не е такъв проблем във влажните сезони, като лятото, то през есента може да се появят неприятни проблеми. Мицеларната вода е изключително актуална в последните години и има защо. Тя може да помогне за незабавно хидратиране на изсъхналата кожа, а в същото време и да поддържа защитната бариерата на кожата ви, за да ви предпази от вредните ефекти на идващото студено време.

Същото правило важи и за кремовете, които използвате ежедневно. За да бъде защитена кожата ни, тя се нуждае от по-силен хидратиращ продукт. Така предотвратяваме потенциалното изсушаване, което води със себе си редица други проблеми.

  1. Внимавайте с деликатните зони на лицето

Къде се появяват първите бръчки? Точно така – около очите, защото кожата ни там е най-тънка. Студеното време и изсушаването на кожата могат да помогнат на този процес да се засили, а ние трябва да направим всичко възможно да го спрем навреме.

Друга много деликатна зона са нашите устни. В случай, че искаме те да останат меки и сочни целогодишно, то трябва да ги предпазваме от студа. Със сигурност всеки един от нас знае какво са напуканите устни и колко много боли от това. Тогава можете да се погрижите за красивата си усмивка с помощта на правилните балсами и скраб.

  1. Ексфолиантът – най-добрият ни приятел

 Мнозина смятат, че през лятото редовното ексфолиране е забранено, заради жегите и реакцията на кожата. Каквото и да е мнението ви в случая, то есента е задължително да заложим на тази техника, за да намалим натрупването на мъртви кожни клетки, които ще започнат да се развиват щом стане по-студен въздухът. Това е рутина, която всеки един от нас трябва да си създаде индивидуално, но да следва стриктно. Най-важното правило при ексфолирането на кожата е да бъдем нежни – не е нужно да търкаме прекалено силно, защото това може да доведе до негативен ефект върху кожата ни.

  1. Не спирай да ползваш слънцезащита

Може би не виждаш слънцето толкова често, но това не означава, че то не оставя своята