Shopping Cart

Свържете се с нас: support@greendermalab.bg

Безплатна доставка на поръчки над 50 лв

Лечение на хемороидите

Хемороидите са една деликатна темза, за която често ни е срам да говорим, но това е единственият път към намирането на този проблем и съответното му решение. Хемороидите представляват подути вени в долната част на ректума и ануса. Те често са резултат от натиск върху вените, които се напрягат по време на движенията на червата. Хемороидите могат да бъдат вътрешни и външни. Това е често срещано състояние и има много начини, по които може да се лекува. Напълно успешно се подобряват без операция или дори допълнителни процедури, а с домашни лекове и натурални продукти. Днес ще ви споделим няколко метода, с които лесно да намалите неприятното усещане от хемороидите.

  1. Топла вана с лечебни соли

Освен, че ще се погрижите за спокойствието си след тежък ден на работа, топлите вани са изключително благоприятни при този тип състояния.  Те успокояват кожата в проблемните зони, а това значително намаля сърбежа, който идва ръка за ръка с хемороидите. Ако нямате вана у дома, то можете да използвате малка пластмасова вана, която се побира върху тоалетната седалка и периодично да правите процедури. Правете си топла вана за 20 минути след всяко изхождане. Добавянето на лечебни соли може да осигури допълнително облекчение чрез намаляване на болката.

  1. Студени компреси

Ако топлите вани помагат при по-леките състояния на хемороиди, спасението на тежките често са студените компреси. Ледът задължително трябва да бъде увит в кърпа или или друг текстилен материал, а не директно да се слага върху проблемната зона, тъй като това може да навреди допълнително. Причината, поради която студената терапия работи за свиване на хемороидите е, че забавя притока на кръв към тях. Хемороидите са просто подути кръвоносни съдове, така че прилагането на лед върху зоната ще помогне за спиране на отока. Това също ще помогне за започване на процеса на свиване и заздравяване. Резултати от такова лечение може да видите след около един до три дни след започването му. Колко точно ще спадне подуването зависи от тежестта му, въпреки че може да има незабавно облекчение за минути от всяка болка поради обезболяващия ефект на ледения пакет.

  1. Кокосово масло

Кокосовото масло има силни противовъзпалителни свойства и може да намали възпаленията и отока, причинени от хемороидите. Има и обезболяващи свойства, които могат да помогнат за намаляване на дискомфорта, а неговите антибактериални свойства позволяват на хемороидите да се лекуват по-бързо. Кокосовото масло може също да помогне за облекчаване на запека, благодарение на слабителното си действие. Тъй като запекът или напрежението по време на движенията на червата са честа причина за хемороиди, това може да помогне за лечението и предотвратяването им. Можете да приемете кокосово масло по толкова много различни начини – вътрешно, като го слагате във вкусни ястия или външно, като прилагате нежно с тампон.

  1. Правилна диета

Има една златна тайна в лечението на хемороиди и