Shopping Cart

Свържете се с нас: support@greendermalab.bg

Безплатна доставка на поръчки над 50 лв

Суха кожа – как да разберем че кожата ни е суха и основни състояния свързани със сухота на кожата

Сухата кожа може да не звучи като сериозен проблем, но със сигурност води до силен дискомфорт. В повечето случаи това състояние се причинява от фактори като твърде горещо или студено време, ниска влага във въздуха и стоене в гореща вана твърде дълго, но има и други причини, които могат да доведат до по-сериозни последици. За да се справите със сухата кожа, първо трябва да разберете каква е причината за появата ѝ, а след това да се насочите към правилното лечение. Ние от Green Derma Lab искахме да ви помогнем, затова в следващите редове ще ви запознаем с основните причинители на сухота, както и начините да се преборите с лесни съставки у дома! 

Симптоми на сухата кожа и причини за появата

Сухата кожа в повечето случаи е само временно състояние. При повечето хора се появява в студените месеци, но е възможно това състояние да остане и доживот. Признаците и симптомите зависят от различни фактори – възраст, общо здравословно състояние, какъв е климатът в града, в който живеете и дори това колко време по-точно прекарвате навън. Сухата кожа се характеризира със следните симптоми:

– Усещане за стягане на кожата. Често може да го усетите след досег с вода като къпане или плуване

– Кожата става видимо по-груба

– Сърбеж

– Лющене в различни степени

– Посивяване на кожата

– Зачервяване

– Дълбоки пукнатини по кожата, които дори могат да кървят

Причината за появата на суха кожа, обаче не се крие само във външните фактори. Голяма част от популярните марки за измиващи продукти отнемат влагата на кожата, което води до чувство за сухота и сърбеж. Ако знаете, че кожата ви е по-нежна и склонна към проблеми, то задължително четете внимателно етикетите на всеки един козметичен продукт, който взимате. Друг фактор може да бъде дори любимият ви парфюм. Някои аромати дразнят кожата и влошават състоянието ѝ, най-вече ако тя е склонна към изсушаване. Повечето световни специалисти препоръчват да се избягват някои видове дезодоранти и като цяло продуктите за грижа за кожата, пълни с добавени аромати. Това се случва, тъй като ароматите в повечето случаи са често срещан